Til ca. 6 personer
1 ss olje
1 ss smør
200g bacon i terninger
1,2 kg grytekjøtt (jeg brukte bankekjøtt)
3 løk
2 laubærblad
3 fedd hvitløk finhakket
3 gulerøtter delt i biter på 3-4 cm
2 selleristenger delt i biter på 3-4 cm
400 g sjampinjong
1 liten pk tomatpure
1 flaske rødvin
20 sjalottløk hele
Salt og nykvernet pepper
Stek bacon i olje og smør på svak varme i en stor gryte. Ta baconet ut av pannen, men la mesteparten av fettet bli igjen.
Skru opp varmen. Brun kjøttet i flere omganger i baconfettet. Legg til side etter hvert som det blir ferdig.
Skru ned varmen igjen. Ha i løk og laubærblad og stek på lav varme til løken blir blank (ca 8-10 min) Tilsett hvitløk, rør rundt og stek videre i et par minutters tid.
Tilsett gulrøtter og selleristang, rødvin og brunet kjøtt. Kok opp og la småkoke på veldig svak varme i 2 timer.
Skrell småløkene. Brun dem raskt i en stekepanne, ha dem i gryten og la småkoke en halvtimes tid til.
Serveres med poteter til
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar