Osso Buco med lam til 4 personer
1kg fårikålkjøtt
2 løk
4 hvitløksfedd
1 sellerirot
5-6 gulerøtter
olivenolje
2 bokser hermetiske tomater
timian
persille
salt
pepper
saft fra 1,5 sitron
Gremolata: hakket hvitløk revet sitronskall hakket persille blandes sammen rett før servering
Risotto: Surr ris, safran og finhakket løk i olje eller smør. Spe med hvitvin og buljong/kraft i små porsjoner, la det koke inn mellom hver speeing. Rør inn revet parmesan i den ferdigkokte risen.
Løk, hvitløk og terninger av sellerirot og gulrot surres i olivenolje i en stor gryte. Ha i hermetiske tomater, timian, hakket persille litt salt og pepper, og kok opp.
I en stekepanne bruner, salter og peprer du så lammestykkene og har oppi gryta etterhvert, før du koker ut pannen med vann og heller sjyen i gryta. Kok under lokk i ca. 2 timer.
Smak tilslutt for å se om gryta trenger mer salt, og ha i friskpresset sitron.
Server med gremolata og risotto.
Det så bra godt ut, så det skal jeg prøve også. :) Elsker lam. <3
SvarSlettDet var kjempegodt! Men neste gang jeg lager det skal jeg lage det med lammekjøtt uten bein. Blir så mye styr å rense kjøttet etterpå :P
SvarSlett